Transfer Nöbeti #16 2022 Yaz Arşiv - Sayfa 3 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
5fnxj0qy0vg91.jpg



🧐
 
Ben kendime güvenmezken sizin bana güveniyor oluşunuz güldürüyor beni
PATLICAN MUSAKKA İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

4 adet orta boy patlıcan

350 gr kıyma

3 adet çarliston biber ya da köy biberi

2 adet domates (rendelenmiş ya da küçük doğranmış)

1 adet orta boy soğan

1 su bardağı sıcak su

2 diş sarımsak

3 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, pul biber, kimyon

1 yemek kaşığı salça

1 çay bardağı sıcak su


PATLICAN MUSAKKA NASIL YAPILIR?

Öncelikle patlıcanları alacalı soyup yuvarlak dilimleyin.

Tuzlu suda 20 dakika bekletin.

Daha sonra kurulayıp kızgın yağda hafif kızartın.

Patlıcanlar kızardıktan sonra yağını çekmesi için havlu peçete üzerine çıkartın.

Uygun bir tavaya sıvı yağı ve kıymayı koyarak kavurun.

Biraz kavrulduktan sonra sonra küçük doğranmış soğanı, biberi ekleyip kavurmaya devam edin.

Daha sonra doğranmış sarımsağı, domatesi, salçayı ve dilediğiniz baharatları ekleyin.

Domates suyunu çekince 1 çay bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.

Tencerenin dibine patlıcanları dizip, üzerine hazırladığınız kıymalı harçtan ekleyin.

1 su bardağı sıcak su ekleyip orta ateşte yaklaşık 15 dakika kadar pişirin.

Özleşmesi için biraz dinlendirip servis yapabilirsiniz.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt