Merhaba arkadaşlar, aramızda yemek yemeye düşkün çok kişi var. Yemek yapma konusunda da eminim yetenekli kişiler vardır. Bu başlıkta kendi pişirdiğimiz yemekleri fotoğrafları ile birlikte tariflerini paylaşarak yöresel lezzetlerini paylaşabiliriz diye düşünüyorum.
Ben bu akşam kara kavurma yaptım. Tarifi çok kolay.
150 gr kuyruk
850 gr kuzu kuşbaşı
Önce kuyrukları ayrı bir tavada erittim. Kuşbaşıları ayrı bir tavada suyunu çekene kadar pişirdim. Eriyen kuyruk yağını kuşbaşılara ilave ettim. İlave olarak sadece al biber ve bol sarımsak koydum. Biraz da kuyruk yağında albiber ve sarımsakları pişene kadar bekledim. Hafif sulu bıraktım, çıkarmadan önce pul biber, tuz ve karabiber ilave ettim. Yanına da soğan, maydanoz ve domates söğüş ile servis ettim.
Sizlerden de tarif gelirse seve seve denerim. Başlık tutarsa Antep'e özgü yemekler ile başlığı çoştururum. Afiyet olsun
Ben bu akşam kara kavurma yaptım. Tarifi çok kolay.
150 gr kuyruk
850 gr kuzu kuşbaşı
Önce kuyrukları ayrı bir tavada erittim. Kuşbaşıları ayrı bir tavada suyunu çekene kadar pişirdim. Eriyen kuyruk yağını kuşbaşılara ilave ettim. İlave olarak sadece al biber ve bol sarımsak koydum. Biraz da kuyruk yağında albiber ve sarımsakları pişene kadar bekledim. Hafif sulu bıraktım, çıkarmadan önce pul biber, tuz ve karabiber ilave ettim. Yanına da soğan, maydanoz ve domates söğüş ile servis ettim.
Sizlerden de tarif gelirse seve seve denerim. Başlık tutarsa Antep'e özgü yemekler ile başlığı çoştururum. Afiyet olsun
Son düzenleme: